"AGAMA" ASG Team

Witaj na forum maniaków airsoftu Wolsztyn i okolice

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2016-12-20 16:38:52

Tobbik
Airsofter
Liczba postów: 1
Windows 7Firefox 47.0

Witka

Siemanko,
Nie wiem od czego zaczac bo z ASG nigdy nie mialem fizycznie stycznosci natomaist juz chyba 3ci raz w zyciu dopadlo mnie ostre podjaranie na te klimaty.
Jak sie nie ciezko domyslic sprzetu nie mam, stad jesli bedzie okazja i bede mial czas (czyt. pozwolenie zony).
Stad pojawia sie pytanie jaki jest pakiet startowy na pierwsze strzlanki, ktory musialbym miec zanim sie wkrece i uloze liste zakupow?
W tym pytaniu tak na rpawde kreyje sie kolejne, czyli jaki sprzet musialbym mimo wszystko nabyc a jaki moglby mi ktos uzyczyc za n.p. jakis napoj "egzotyczny" lub transport?
Z tego co sie rozeznalem zaleca sie na poczatek shotguna za ok 100PLN ale paradoks tej sytuacji u mnie polega na tym, ze jesli mi sie nie spodoba, trace kase, jesli mi sie spodoba w sumie tez bo pewnie bede mial ochote na jakas lepsza zabawke...
Z tego co widze po zdjeciach w zasadzie akzdy wyglada z mojego punktu widzenia dosc profesjonalnie, wiec chetnie bym sie z tym troche opatrzyl...

PS. jak dlugo zwykle trwaja wypady?

PS.2 niechcialbym zeby wyszlo na to, ze sie czepiam szczegolnie ze sam nie stawiam "ogonkow" ale czy jest opcja zeby poprawic nastepujacy temat?: "Rególamin uczestnictwa na strzelankach!!!"? [sred]) Troszke kluje w oczy [sred])

Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Tobbik (2016-12-20 16:39:15)

#2 2016-12-20 19:53:49

Komandos
Serwisant ASG
Liczba postów: 659
Windows 7Firefox 50.0

Odp: Witka

Siemka [dblpt])

Co do pakietu startowego, to w pierwszej kolejności musisz kupić replikę i okularki. Z takim sprzętem możesz już jeździć na strzelanki.
W następnej kolejności proponowałbym się zaopatrzyć w mundur, jakieś nakrycie głowy i buty.
W trzecim etapie radziłbym zaopatrzyć się w jakąś kamizelkę.
Dochodząc do tego etapu będziesz miał już pewnie na koncie kilka ładnych strzelanek i sam stwierdzisz czy potrzebujesz czegoś więcej.

Co do shotguna za 100zł, to w budynku powinien dać radę, jednak na las proponowałbym się zaopatrzyć w jakiegoś elektryka. Używkę dostaniesz już za ok. 300zł.
Na pierwszą strzelankę pewnie jakaś spluwa by się znalazła na pożyczenie.

Co do samych strzelanek to trwają średnio od 8:00 (latem), 8:30 (zimą) do ok. 14:00.
Jak jest w miarę ciepło to robimy też nocne strzelanki które trwają od ok. 19:00 do ok. 5:00.

Jak byś miał jakieś pytania dotyczące wyboru repliki, wyposażenia lub czegokolwiek innego, to możesz mi pisać na fejsie (Szymon Komanods), bo jest szybciej i wygodniej. Mam w ASG 8-letnie doświadczenie, do tego prowadzę serwis replik. Wiele już w tym temacie widziałem, wiele rzeczy przeszło przez moje ręce, wiec myślę, że od strony technicznej będę wstanie pomóc [dblpt])

Masz problem z repliką? Osiągi Cie nie zadowalają? Serwis u Komandosa Ci w tym pomoże!                                                                         Serwis, naprawa, tuning replik AEG!

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
lzkog; egowjerogjwe egwoiwhrejt reghdghwld http://komputeryursus.pl sdhflosidg sdogosd dogjsdohj dfgwe | lab laser przedstawiciel kontakt telefoniczny | skrzynie biegów